Scooterrijden in Amsterdam

Mocht je het nog niet hebben gehoord: vanaf april 2019 is het in Amsterdam niet meer toegestaan om als scooterrijder op het fietspad te rijden. Wij leggen je alles uit over deze nieuwe regel en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Want waar mag je dan nog met je Piaggio, Senzo of Vespa scooter rijden?

Niet meer op het fietspad..

Om de veiligheid van de fietsers in Amsterdam te waarborgen, is het vanaf april 2019 niet meer toegestaan om met je scooter op het fietspad te rijden. Vanaf dat moment moesten scooterrijders verplicht rijden op de rijbaan. Het is niet alleen prettiger voor fietsers, die zo iets meer ruimte krijgen, maar ook voor jou als scooterrijder. Je kan veel makkelijker en sneller van A naar B, omdat je niet meer moet wachten op fietsers die net te snel fietsen om ze niet in te kunnen halen.

Wat als er geen rijbaan is?

De binnenstad van Amsterdam staat natuurlijk niet vol met rijbanen. Waar mag je dan rijden? Speciaal voor snorfietsers (scooters en brommers) heeft gemeente Amsterdam een symbool laten ontwerpen. Zo zie je direct waar je mag rijden.

We snappen dat het de eerste paar weken nog even wennen is. Daarom staan er de eerste paar weken ook nog voldoende verkeersregelaars om jou een handje te helpen. Mocht je het even niet weten, dan kan je altijd aan deze mensen vragen waar je mag rijden.

Nog iets anders: een scooterhelm

Omdat je nu op de rijbaan moet rijden, is het ook verplicht geworden om een scooterhelm aan te doen. Dit is natuurlijk om je veiligheid te waarborgen. En eerlijk is eerlijk: je haar gaat niet altijd heel veel beter zitten van de hoeveelheid wind onderweg, dus een scooterhelm is ook nog eens erg handig.

Heb je nog meer vragen over scooter rijden in Amsterdam? Neem dan even contact op met een scooterwinkel zoals Voordeelscooters of stuur een mailtje naar de gemeente van Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *